diumenge, 30 de juny del 2013

Anem bé



Anem bé, molt bé. Veient la resposta del mitjans espanyols al Concert per la Llibertat, queda en flagrant evidència que estan cagats. Si el missatge que volen vendre als seus conciutadans és el de que: "aquí no passa res, que tot està sota control (espanyol, evidentment), que aquesta dèria independentista és minoritària i que només som quatre eixelebrats"; ja s’ho faran. Si això és el que es volen creure i així ho volen explicar, els seus motius tindran. 

Negar la realitat, fer-se l’estruç i rebaixar amb aigua el vi, condueix inevitablement a la Lluna. Si tan convençuts estan de que tot això de la sobirania catalana no és més que un invent de mitja dotzena d’il•luminats, perquè tanta por? Perquè, si només es tracta de quatre gats, de només quatre gats mal avinguts i sense cap suport popular, els hi fa pànic l’exercici democràtic del dret a decidir? Perquè tots aquest atacs frontals i frenètics? Perquè aquesta desqualificació permanent? Perquè aquesta obsessió malaltissa contra qualsevol procés democràtic? 

Quina incoherència, no? Si els espanyols ho tenen tan clar, si tenen la raó del seu costat, la certesa de que tot plegat no va més enllà de sorollosos focs d’artifici, no seria més fàcil fer-ho palès davant d’unes urnes i que la manca de suport a la sobirania nacional catalana quedi amb el cul a l’aire? 

Mireu que són complicats, alhora retorçats. En comptes d’acabar per via directa amb l’ independentisme mitjançant una consulta que deixi les coses clares, es neguen sistemàticament a fer-ho, donant ales a la incertesa i alimentant la bèstia. 

Ves que no sigui perquè, en el seu interior, pensin que tenim la raó, que sabem el que volem, que en som molts i que no defallirem. Ves que no es pensin que, més d’hora que tard, ens en sortirem.