dissabte, 8 de juny del 2013

Pobre Rafael 

Em consta, perquè Trias ho estudia tot, que l’Alcalde de Barcelona està examinant la viabilitat d’atendre la pregunta que li va adreçar el RCD Español sobre quan costaria (econòmicament parlant) posar-li la camiseta perica al monument de Rafael de Casanova. 

Em segueix constant, perquè Trias ho analitza tot, que l’Alcalde de Barcelona té seriosos dubtes sobre l’honorabilitat de la pregunta i la seva intencionalitat. Trias tem, i quan més voltes li dóna més convençut n’està, que la pregunta d’en Collet és una fantasmada, una provocació que no té cap raó de ser. 

Trias es pregunta, i aquesta pregunta si que té veritable consistència, com es pot plantejar l’Español pagar per vestir un monument si no té diners per tornar els seus deutes? Com pot fer front l’Español a una partida no pressupostada amb uns diners que no existeixen i que mai tindrà? Trias desconfia que l’Español pugui atendre la factura que l’Ajuntament li presenti i aprofundeixi, desvergonyidament, la seva llegendària insolvència i morositat. 

Trias, vigilant d’una cuidada estètica i de vetllar per una ciutat polida i neta, té seriosos dubtes sobre l’oportunitat i/o conveniència de col•locar una tela, predominantment blanca, sobre les esquenes d’un monument situat al vell mig de la ciutat. En pocs dies el color blanc deixaria de ser-ho i l’efecte buscat es diluiria. Quedeu-vos amb la imatge: Rafael de Casanova vestit amb una samarreta bruta, llardosa i ennegrida, demanant a crits una tasseta de Wipp Express

Trias, il•lustrat i llegit, no pot deixar d’inquietar-se per què hi ha darrera de la pregunta de l’Español. Quina morbosa satisfacció pot sentir un Club espanyol vestint un símbol català? Quin objectiu malaltís pretén aconseguir l’espanyolisme apropiant-se de figures que no li són pròpies i que rebutja frontal i vehementment? Trias està desconcertat i busca una resposta civilitzada a una pregunta que no ho és. 

I la pregunta que es fa Trias: perquè el RCD Español li fa preguntes a l’Alcalde de Barcelona quan no és l’alcalde del seu Municipi?