dissabte, 15 de març del 2008

Sense autoestima, apareixen els fantasmes
Hospitalet At. 3 – Jupiter 1

Només una setmana li ha durat el liderat del Grup 12 al Jupiter. Només una setmana d’anomalia segons el criteri, expressat en l’escrit d’aquest matí, que un equip de primer any no acostuma a reeixir en la Temporada del seu debut. Avui si que hem vist al Jupiter de primer any. Un equip tou i que no ha trobat, al llarg de la competició, les eines necessaris per resoldre problemes. Estan tan acostumats a que en els partits difícils o complicats siguin jugadors aliens a l’equip els que els hi treguin les castanyes del foc, que davant la mínima adversitat pleguen veles i són incapaços de redreçar les dinàmiques negatives que es puguin donar. Era d’esperar i, sense cap mena de dubte, la moneda de canvi més lògica a tant incoherent conducta. Si es vol fer un equip sòlid, si es vol preparar un conjunt solvent amb veritables opcions d’assolir el títol, i sent tan difícil aconseguir-ho el primer any, el més sensat és fer-lo créixer sense ajudes externes que no els hi permetran, perdent i guanyant, generar els mecanismes per assolir amb èxit els objectius desitjats. De que serveix guanyar un, dos, tres...partits difícils amb el concurs de reforços determinants, si aquests punts es perdent lamentablement en camps com el d’avui? Les estratègies han de ser coherents i si el que es pretén és que aquest equip pugi a primera divisió aquesta mateixa Temporada, les ajudes han de ser permanents i en tots els partits, sinó l’efecte que es busca esdevé negatiu, girant-se en contra del propi equip. Els jugadors habituals, els de primer any, perden irremeiablement l’autoestima, es consideren plats de segona taula, que només serveixen per a jugar amb els equips inferiors i aquesta sensació de manca de confiança els ofega i els allunya definitivament dels bons resultats. Però el més perillós i decebedor és que aquesta pèrdua de confiança en ells mateixos es traspassa, amb molta facilitat, a la propera Temporada. I en el mon del futbol tothom sap que el més difícil de recuperar d’un jugador és la confiança perduda.
“Pan para hoy y hambre para mañana” la dita castellana és molt clara en aquest sentit. Es sacrifica un futur esplendorós i prometedor per la consecució d’un resultat cojuntural, que a la llarga només dur al desastre.
Poc hàbils els responsables del Jupiter. Amb tant obrir i tancar portes el més fàcil és constipar-se.

Avui les ratlles grises de l’uniforme del Jupiter han esborrat les vermelles. Equip pla, sense idees i amb esbossos de recursos més que no pas recursos autèntics. Un equip que ho ha fallat tot i que ha perdut clarament contra un equip en inferioritat numèrica durant molts minuts de la segona part. El Jupiter ha encaixat el segon i tercer gol jugant contra deu. Ha tingut dos penals a favor, cosa poc habitual en un partit, i no n’ha transformat cap. S’ha fet un gol en pròpia porta i ha donat moltes facilitats d’arribada a l’Hospitalet At.
Novament la pertinaç por escènica d’uns jugadors de primer any, que sense la tutela dels seus majors, van perdent crèdit i possiblement la lliga.