dilluns, 22 d’abril del 2013

El semen ja no és el que era 

Segons les dades del servei d’andrologia de l’hospital Doce de Octubre de Madrid, una tendència que coincideix amb altres investigacions efectuades en altres països europeus i als Estats Units, la quantitat i qualitat del semen dels humans s’ha reduït significativament. Els experts s’atreveixen a puntualitzar que l’estrès, els productes contaminants, la manera de vestir i els hàbits alimentaris són els màxims responsables d’aquesta nova realitat. 

Puc estar d’acord en tres dels quatre punts que es destaquen, però no pel que fa a l’estrès. No em crec que la baixa qualitat del semen que produïm tingui res a veure amb l’estigmatitzat estrès. No em fareu creure que la situació d’un cromanyó davant la seva realitat quotidiana era menys estressant que la que patim actualment. I els serfs de la baixa edat mitjana? Què potser ho tenien fàcil davant els capricis del Comte de torn, la fam i la devastadora pesta? O les generacions de les grans guerres que van devastar el món de punta a punta? Clar que aleshores no es feien saberuts estudis sobre la quantitat i la qualitat del semen d’unes persones que, amb prou feines, arribaven als quaranta anys de vida, delmats per tragèdies irrebatibles. 

Crec, senzillament, que el semen és intel•ligent i té una capacitat natural per captar la realitat que li toca viure i, en conseqüència, adaptar-se a les necessitats del moment. El tema no estaria tant en la quantitat o la qualitat del semen, sinó en la quantitat de vegades que el fem servir i la qualitat dels actes en els que el vessem.