dijous, 18 d’abril del 2013

El CE Europa entre la caixa i la faixa 

CIRCULAR: RENOVACIÓ DE PLAÇA • CURS 2013/2014

Benvolgudes famílies: Ja estem a la recta final de la temporada 2012/2013. L'Escola ja prepara la nova temporada i necessita saber quines previsions de nois i noies renovaran. A partir del proper dia 22 d’abril, obrirem la renovació pel nou exercici 2013/2014, i fins el 31 de maig, aquesta renovació serà exclusiva pels nens que actualment juguen a l’Escola. 

Informem que alguns torns tenen places limitades i es farà la renovació per rigorós ordre d’inscripció. Les famílies hauran de fer el pagament de la renovació en efectiu o en targeta (135€). La inscripció és necessària fer-la personalment, donat que cal signar la fitxa, marcar el torn d’entrenament i confirmar dades. A partir del 3 de juny del 2013 obrirem la inscripció externa i no hi haurà, llavors, preferències, pel que us demanem que renoveu la inscripció dels vostres fills el mes aviat possible i així tenir la plaça reservada. 

M’he obligat a transcriure literalment el text que ha enviat l’Europa a les famílies, i que ha sortit publicat a la web del Club, per mirar de ser el més fidel possible al comunicat i evitar aventures subjectives que puguin donar peu a interpretacions esbiaixades. 

En primer lloc, ens haurem de felicitar tots plegats per el transfons de renovació que destil•la el text: en tretze línies hi apareix fins a 6 vegades la paraula renovació, al marge del títol, és clar. Que l’Europa necessita reordenar, regenerar, modernitzar i renovar les seves estructures i les persones que dirigeixen els seus destins, és una evidència inapel•lable, alhora que una solució força higiènica. Però que aquesta esperada renovació arribi, única i exclusivament, de la mà d’un text enverinat que és un veritable torpede a la línia de flotació de l’economia familiar, és de jutjat de guàrdia. 

No vull creure que, darrera la pretesa renovació, s’amaga l’afany recaptatori, l’extorsió sota amenaça i la gasiveria d’una Direcció que, davant l’imminent disputa del play off del Primer Equip, necessita urgentment omplir la caixa. 

Fent un càlcul ràpid: 800 nens, pel cap baix, a 135 euros per barba, dóna la bonica xifra de 108.000 euros. Un pessic prou interessant que ha de permetre al Club disputar el somiat play off i tapar algun que altre molest forat. 

Al marge de tenir l’aparença d’un atracament en tota regla, aquesta mesura no genera nous ingressos, sinó que n’avança els que ja estaven pressupostats. Què passarà quan aquests diners es gastin i no es pugui recórrer (com sempre) a la salvadora Escola i al Futbol Base perquè les quotes ja estan exhaurides?

Que el CE Europa és un Club modest i que la seva economia és la que és i no dóna per més, prou que ho sabem. Però, aleshores, no cal distreure al personal amb una semàntica avançada. Que s’expliqui la realitat obertament i que es busquin fórmules transparents, coherents i consensuades per fer front a les eventualitats que sorgeixin. Disfressar la necessitat amb mesures inclements no porta més que a la desafecció i al rebuig.