dimarts, 22 de gener del 2013

Els recursos del CE Europa 

Hi ha excitació a Ca n'Europa. Mentre uns ja fan travesses pels possibles encreuaments del play-off, altres, els menys optimistes, tracten angoixadament de fer quadrar la caixa. Aquest cop va de veres. Tot sembla indicar, si res no es torça, que el CE Europa farà el que ve perseguint des de fa 10 anys. Disputar un play-off vol dir, ras i curt, estar en condicions d’optar a un ascens de categoria per al que s’ha de treballar molt dur durant tota la temporada. I és aquí, justament en aquesta tessitura, on es plantegen tots els dubtes i on les cames comencen a tremolar. L’avantsala d’un play-off pot ser la porta del paradís o, en funció de l’economia del Club, el principi del final. Poca broma. Les mateixes eliminatòries per aconseguir l’ascens són una despesa considerable (prohibitiva per a alguns) que pocs clubs estan en condicions d’assumir. 
Sembla, però, que aquest no ha de ser el cas de l’Europa que, amb una font d’ingressos excepcional pels temps que corren, estaria en condicions de fer el salt que la seva afició li demana. Els 1.200 “clients” que té el CE Europa, entre l’escola i el seu futbol base, aporten més de 50.000 euros mensuals a les sanejades arques del club que, si multipliquem per onze, ens donarà una idea bastant exacta de l’acumulat anual. Tot això sense tenir en compte les quotes dels socis, els campus de lleure i de tecnificació que s’organitzen periòdicament, la venda de roba, l’aportació dels diferents espònsors, els ingressos atípics i, per damunt de tot, la loteria de Nadal. 
Aquesta situació de solvència i tranquil•litat és un fet diferencial d’extraordinària vàlua, què dóna una seguretat atípica en el panorama actual del futbol territorial i permet plantejar el present i, també el futur immediat, amb certa confiança. Atenent aquestes poderoses raons i com que s’ha gestionat amb intel•ligència, honestedat i transparència. Com no s’han malbaratat els recursos, no s’han fet dispendis inconvenients i ningú ha ficat mà a la caixa. Doncs està molt clar que, pel que fa al CE Europa, els guanys econòmics generats per aquesta conjuntura estan en lloc segur esperant, delerosos i expectants, l’arribada dels play-off.