dissabte, 12 de gener del 2013

De Pasqües a Ramos

Encara hi ha qui es pregunta si la sanció al busca bregues de Sergio Ramos és justa o excessiva. Doncs ni una cosa ni l’altra. Deixant de banda els antecedents, que no s’hi haurien de deixar, i centrant-nos únicament en el darrer incident, està molt clar que la sanció del Comitè és extremadament tova i no s’ajusta al criteri seguit fins ara i que seria l’exigible per mor de la justícia i l’equitat. 

No fa gaire al jugador de l’Español, Sergio Garcia, li varen imposar un càstig de 4 partits per dir “sinvergüenza” a l’àrbitre. Si tenim en compte que per insultar i/o menysprear a l’àrbitre la sanció pot anar de 4 a 12 partits, és evident que al reincident Ramos se l’ha tractat amb molta benevolència. Sergio Garcia per dir una sola vegada “sinvergüenza” va rebre 4 partits i Sergio Ramos per dir-ho tres vegades ha rebut la mateixa sanció. La qualitat (naturalesa) del menyspreu és la mateixa, però la quantitat difereix sensiblement. Com es pot castigar de la mateixa manera a una persona que delinqueix una sola vegada que a la que ho fa reiteradament? No és just, però va en la línia de les decisions a la que ens té acostumats el Comitè de Competició Español quan es tracta de sancionar al Madrid i les seves constants i reiterades sortides de mare. 

Encara que, si hem de fer cas als precedents, no va ser l’apòstol Pere el que va muntar un “cristo” negant 3 vegades a Jesús i va arribar a cap suprem de l’Església? Justícia divina que penalitza als mansos i premia als malfactors.