dimarts, 8 de gener del 2013

El porc espanyol 

La darrera llei de la CEE pel que fa a la millora de les condicions de vida de les truges, ha aconseguit desvetllar un sector encotillat per estructures obsoletes i força deficients. Cada país de la Comunitat ha pres les mesures que ha cregut adients per entrar dins el marc legal i poder exportar els seus productes segons la normativa de la nova llei. Espanya, però, s’ha estimat més optar per l’ampliació. En comptes de millorar les condicions de vida dels seus porcs, el que ha fet és engrandir el territori, fer més grans les granges. I no perquè els soferts garrins hi tinguessin més espai, sinó per poder-hi encabir més porcs. Això que semblaria a primera vista una cosa intranscendent i conjuntural, no és més que el reflexa d’una manera de ser i de fer genètica des de temps immemorials. Els porcs espanyols i els seus gestors sempre s’han estimat més ser molts encara que atapeïts i malavinguts, que tenir unes condicions de vida més satisfactòries. Fins i tot els porcs són diferents.