dimecres, 26 de desembre del 2012

Dogma de fe 

El Barça ha arribat a tal punt d’espiritualitat que fa bons fins i tot els dogmes de fe. Un dels principals misteris de la teologia és aquell que fa referència a la Santíssima Trinitat. Recordeu: “tres persones distintes i un sol Déu verdader”

Les circumstàncies o la providència divina (per als creients) ha estat capriciosa en la seva proposta. Primer va venir un tal Pep Guardiola. Desprès, quan aquest ho va deixar, el va substituir un sorprenent Tito Vilanova. Finalment, per raons de força major, un “desconegut” Jordi Roure s’ha fet càrrec de l ‘equip. Tres persones distintes, molt distintes, i el Barça segueix funcionant com un rellotge sense patir el menor símptoma de desequilibri. Canvien les persones i el resultat segueix sent igual de brillant i d’efectiu. Un misteri? No. En absolut. Una manera divina de fer les coses que està per damunt dels egos i que transcendeix els personalismes més enllà dels noms i les individualitats. 

Ho deia José Agustín Goytisolo:

Un hombre solo, una mujer,
así tomados de uno en uno, 
son como polvo, no son nada,
no son nada... 

El Barça no només ho sap, sinó que ho ha posat en pràctica amb una excel•lència que està fent història. Tres persones distintes i un sol Barça verdader. Cap serp ens farà fora del paradís.