diumenge, 5 d’octubre del 2008

Rondos contra la crisi

Pel que no estigui avesat en la terminologia futbolística, un rondo és una pràctica esportiva que consisteix en disposar un grup de jugadors formant un cercle o un quadrat que es van passant la pilota entre ells mentre un altre jugador, col·locat al centre, intenta robar-la.
Davant la conjuntura econòmica actual suggereix-ho traslladar aquesta pràctica del rondo a la nostra activitat quotidiana. Així la pilota podria ser l’economia i el jugador del centre, la temuda crisi. Es tractaria d’anar fent rodar la pilota/economia a la major velocitat possible per tal de que el jugador/crisi no l’atrapi mai. I si l’atrapa, doncs tornar a començar com si res.
Si tots hi posem una mica de la nostra part, cadascú en la mesura de les seves possibilitats, segur que ens en sortirem. Ara és el moment de no quedar-se a casa, anar al teatre és, per exemple, una bona idea. Així la gent que hi treballa: els actors, els tècnics, els guionistes, els productors,...disposaran d’una economia més sanejada que els hi permetrà invertir en altres sectors: restauració, obres a la llar, roba d’abric ara que ve l’ hivern, activitats socials,...I aquests, al seu temps, podran seguir movent “la pilota” fins ampliar el rondo més enllà de qualsevol crisi imaginable. La crisi no és més que amagar la pilota i això únicament genera frustració i un immens desencís. La manca de joc i espectacle és el principal enemic del futbol i l’aliat més fidel de qualsevol crisi.
Toquem la pilota, fem-la córrer, que no s’aturi i tornarem a gaudir d’aquells dies de glòria que mai haurien d’haver passat.