dilluns, 6 d’octubre del 2008

Els fruits de la paciència
Europa C 3 – Catalònia 1

El debut de l’Europa a casa ha estat tan complicat com es preveia, més pels nervis de l’estrena que no pas pels mèrits del rival. Un Catalònia rom i sense grapa tancat al seu camp i deixant tota l’iniciativa a l’equip local ha estat el dibuix de pràcticament tota la primera part. Només en una jugada aïllada, a la sortida d’un corner, el Catalònia ha fet el seu gol. Gol que ha descentrat el, fins aleshores, fluid joc de l’Europa posant la incertesa damunt la gespa i la imprecisió a les botes dels atacants escapulats. La resta de la primera part ha sigut un monogràfic, encara que sense sort, de l’Europa davant d’un, cada cop més aculat, Catalònia. Amb un sorprenent i immerescut 0 a 1 s’ha arribat al descans. És just en aquest moment i fruit dels relleus que ha efectuat el cos tècnic de l’Europa on el signe del partit ha començat a girar. Sense canviar el guió però sí els protagonistes i algun subtil retoc de posicions, l’equip local s’ha fet, definitivament, amb les regnes del joc. Han arribat les ocasions i conseqüentment els gols. Novament s’ha pogut constatar la versatilitat i varietat de recursos d’aquesta plantilla amb solucions per als diferents problemes que es puguin anar presentant al llarg d’una Temporada que es preveu molt dura, competida i apassionant.
És encara molt aviat per a fer pronòstics i proclamar favorits, però amb dues victòries de 2 partits disputats l’Europa presenta credencials i es posiciona clarament com un seriós candidat al títol de Lliga. Més si tenim en compte el procés d’adaptació pel que passen els equips quan estrenen categoria. Aquest equip creixerà i madurarà perquè tots els seus components van en la mateixa direcció. Un veritable equip és tant allò que es veu com el que no es veu. Com un edifici suportat pels fonaments que fan que es mantingui ferm i en canvi ningú els veu.