diumenge, 19 d’octubre del 2008

Juvenils amb poca trempera

Dissabte gris amb resultats previsibles i, perquè no dir-ho, avorrits. La pluja, l’ensopiment del públic, la inhibició d’alguns equips, el desinterès de molts jugadors, ens ha deixat una primera part de la quarta jornada, insípida i amb molt poques possibilitats de passar a l’ història.

Començava la tarda amb un Sants-Muntanyesa d’alt risc, per l’estat del terreny de joc i per l’especial idiosincràsia de l’equip visitant. En una polèmica decisió, en la que segurament va influir l’aspecte econòmic , l’àrbitre va fer començar el partit sobre un terreny de joc impracticable. Si el Mpal. Iberia ja no és cap meravella en sec, imagineu desprès de les pluges de divendres i el mateix dissabte, un fangar o una cor de porcs per ser més explícit. No puguen seguir negant l’evidència de l’error i davant l’enorme desgavell dels primers 45 minuts, arribat al descans, l’àrbitre va decidir que ja en tenia prou i cadascú cap a casa seva. Amb una ajustada avantatja local per 1 a 0 el partit queda totalment obert esperant un desenllaç que promet, sinó bon joc, com a mínim, emoció. Serà molt difícil que el Sants perdi punts a casa seva, l’estat del terreny de joc és un handicap absolutament determinant en el resultat final. En aquesta superfície no és necessari jugar a futbol, simplement cal adaptar-se i treure rendiment de les especials característiques d’aquest camp de cols. I en això l’equip local sempre hi duu les de guanyar. Per altra banda cal destacar, per un o altre motiu, el costum que està assolin la Muntanyesa de no acabar els seus partits, espero que només sigui fruit de la coincidència i d’ara endavant es trenqui aquesta inèrcia.

El Trajana-Catalónia era, a priori, l’altre partit de la jornada. Més per veure com reaccionaria el Trajana a casa desprès de perdre incomprensiblement la setmana passada en la seva visita a La Salut , que per la suposada qualitat futbolística dels contendents. Fàcil d’inici per a un Catalònia més posat en el partit aconseguint una avantatge que semblava definitiva però que acabaria sent simplement un miratge. El Catalònia ja ens va tenint acostumats a avançar-se en el marcador per acabar llençant tot l’esforç de les primeres parts, en unes segones de baix to físic i poca concentració. El Trajana, amb les seves armes habituals, ha recuperat els tres punts que es va deixar a Badalona. Veurem la setmana que ve si manté el to o torna a fer-se l’absent.

A la mateixa hora que el partit anterior començava l’Anguera-Unibellvitge. La veritat és que us estalviaré el comentari perquè el meu informador es va adormir quan portaven tan sols 20 minuts de partit i es va assabentar del resultat per altres mitjans que ara no esmentaré. No serveix d’excusa que el dinar fos abundant i plaent, que el vi estava deliciós, que l’hora era difícil,... quan es va a veure un partit s’ha d’aguantar fins el darrer minut encara que els dos equips no juguin a res i sigui l’espectacle més tediós del món. Per a la vostra informació us diré que aquest informador ha estat despatxat.

El Pere Gol aprofitant que li estan fent la ciutat de la Penya al costat i donats els resultats tan abundosos que està recollint es podria, la temporada que ve que ja no estarà a primera, inscriure’s a una lliga de basquet. Canviant el nom n’hi hauria prou: Pere Cistella.