diumenge, 26 d’octubre del 2008

La Divina Comèdia
Europa C 3 - Sant Gabriel 2


Com si d’alumnes avançats de Dante es tractés, els amics del Sant Gabriel s’han mostrat avui, al nou Sardenya, com uns experts en l’art de la Comèdia. Fins a 7 vegades han aturat el joc per suposades lesions, curiosament totes elles quan anaven guanyat. Des del moment que l’Europa ha aconseguit empatar i posteriorment avançar-se en el marcador, cap ni una. Aquí s’han acabat les lipotímies i els fingiments. Feia temps que no veia un recital teatral d’aquesta magnitud, que per moments semblava més una representació al TNC que un partit de futbol amb les seves topades típiques, tòpiques i normals. Si jo fos algú, que no ho soc, si jo tingués alguna mena d’ascendent dins el Sant Gabriel els hi recomanaria que, donada la gran varietat de registres escènics, deixessin de perdre el temps en allò per al que no serveixen i es dediquessin, en cos i ànima, a la seva veritable vocació artística. I més ara, amb el bon moment teatral de la nostra ciutat i concretament en els musicals. Francament els veig més fent els cors de “Mamma Mia” que no pas jugant a futbol. Alguns m’han recordat en alguns passatges certs personatges de “Mortadelo y Filemón”, tot plegat massa còmic per a una gent que es pretén seriosa.

Pel que fa a l’aspecte més prosaic, és a dir, al futbol. Doncs poc a comentar, simplement que el partit ha estat dominat de principi a fi per l’equip local. A la primera part el joc l’ha posat l’Europa i els gols un afortunat Sant Gabriel. A la segona, en canvi, el joc ha seguit sent de l’Europa, amb més claredat si cap, però aquest cop sí, acompanyat de gols. Tres concretament que han donat la volta al marcador, deixant el resultat final en un merescut 3 a 2.


I parlant de final i tenint a tants bons actors a la gespa no podien acabar sense posar en escena una opereta, un sainet, una comèdia bufa d’un sol acte. Una opereta vergonyant plena d’impotència i ràbia per un resultat inesperat per als propis jugadors visitants, per al seu cos tècnic i, sobre tot, per alguns familiars que s’han volgut apuntar a la “festa” amb un mal estil digne de persones poc assenyades.


Avui la faràndula ha passat pel Nou Sardenya i ho ha fet sense convèncer. I és que, fins i tot, per fer el pallasso, es necessiten certes dots.


Atenció, properament als vostres barris .