dimecres, 23 de maig del 2012

Dos tontos muy tontos
No té res a veure amb el text, però, no sé perquè, m’ha vingut al cap

Dos apunts més que s’afegeixen al cúmul de despropòsits que envolten la celebració de la final de la Copa del Rei i que han estat elaborats per dos activistes del seny, la ponderació, el respecte i la llibertat.

La primera perla ha brollat, novament, de la boca de l’Esperanza Aguirre en refermar-se i voler justificar les seves injustificables declaracions d’ahir. Perquè tothom ho entengui, ha pensat aquesta ment privilegiada, quina millor manera que posar un exemple que il•lustri als ignorants? Diu l’Aguirre: imagineu que durant la celebració de la final de la Copa Catalunya el públic decideix xiular Els Segadors...I ho deixa aquí, perquè la gent, que és molt intel•ligent, hi tregui les seves pròpies conclusions. Senyora Aguirre, amb tots els respectes que no es mereix, a vostè li falla la gramàtica i, sense gramàtica no hi ha llenguatge que es pugui formular i, encara menys, entendre. Si li busca el pèl al lluç de palangre no se’n sortirà. Si no entén l’arrel del problema es perdrà miserablement en l’anècdota dels serrells. Vol saber quina és la diferència que vostè, a la vista del nivell exhibit, no entendrà mai? Doncs que el públic que assisteix a la final de la Copa Catalunya sent seu (majoritàriament) Els Segadors, mentre el públic que assistirà a la final de la Copa del rei no sent seu (majoritàriament) l’himne espanyol, senzillament, perquè no és el seu.

La segona perla, i per fer-ho ràpid, ens l’ha vomitat el ministre de l’interior volen cobrar als clubs finalistes les despeses que es generaran en concepte de seguretat. És a dir, que Barça i Athletic paguin la pasma. Senyor Fernández Diez, vostè es paga la seva escolta personal, que no és poca i és tot l’any? I la seguretat de la darrera reunió del Banc Central Europeu celebrada a Barcelona, la paguen els seus membres o la paguem tots amb els diners que no tenim per a fer altres coses més necessàries? I les despeses extraordinàries que genera el manteniment de la monarquia espanyola, la paguen els reietons, o la paguem els soferts súbdits sense que ens demanin opinió? Aguirre i Fernández, dit des de l’estima que no els hi tinc, podrien pixar alguna vegada dins de l’orinal i deixar d’embrutar-nos el, ja de per sí, malmès paisatge?