diumenge, 13 de gener del 2008

Moviments sense pilota

En el món del futbol hi ha un aspecte molt important: el joc sense pilota, és a dir, tots aquells moviments que s’executen sense tenir la pilota i que serveixen per fer més fluid el joc propi i complicar el joc de marcatge a l’equip rival. Tots aquests aspectes són determinants en el resultat final d’un partit. L’equip que més i millor domini aquesta tècnica, aquest recurs tàctic té moltes possibilitats d’assolir l’èxit.
L’esport del futbol es practica amb una única pilota en joc. Una pilota per a 22 jugadors. Un sol jugador en possessió d’ella. Per això és tan important els moviments que facin els 21 restants per complementar i/o facilitar i/o obstaculitzar el joc.
Per tant, conclourem que el futbol no només és la pilota, sinó que hi ha d’altres factors complementaris que tenen la mateixa importància en el conjunt del joc.

Doncs seguint la línia d’aquesta proposta, és innegable constatar, que la vida no és només futbol. Que hi ha d’altres aspectes que complementen i arrodoneixen la nostra formació i que aquests valors integrats ens faran més savis. Saviesa que desprès podrem aplicar amb total solvència i autoritat a la practica del futbol.

La ment mana sobre el cos. Una ment preparada, rica, ben formada, amb recursos i capacitats pot extreure del cos el seu màxim rendiment.