dimarts, 20 d’agost del 2013

Les vacances

Les vacances van associades indefectiblement a la idea de canvi. La seva eficàcia, la de les vacances, és directament proporcional a la capacitat que mostrem de no instal•lar-nos en la rutina. Sigui quin sigui el model escollit, no hauríem de seguir els mateixos patrons que quan no estem de vacances (ja no dic treballant). La varietat, la improvisació i, fins i tot, la sorpresa, són elements determinants perquè la monotonia no converteixi l’alternativa en una continuació desapassionant de la coincidència. 

Les vacances han de ser, per higiene mental, un punt i apart en el nostre estructurat calendari. No n’hi ha prou amb un parell de comes, un tímid parèntesi o algun que altre punt i seguit. La lectura privilegiada en la que convertim les vacances ha de permetre la pausa, la respiració profunda i els girs argumentals necessaris per facilitar l’oxigenació i atrapar la nostra atenció. 

Fer vacances no passa forçosament per un llarg viatge (que també), sinó per dotar al cervell de la possibilitat d’inventar noves situacions i explorar móns originals a les antípodes de la rutina.