diumenge, 18 d’agost del 2013

En un tres i no res 

Els tres regidors del PP del Govern Municipal de Sitges han estat suspesos de feina i sou mentre es mantinguin en període de reflexió. Arrel de la decisió del Consistori de retornar el seu nom original a alguns carrers i places de la vila i, en conseqüència, la desaparició del topònim Espanya, els “patriotes” membres del PP van acordar prendre’s un llarg període de reflexió abandonant l’activitat per a la que havien estat triats. 

Als regidors, i als polítics en general, se’ls paga, encara que de vegades no ho sembli, per treballar per a la comunitat en la gestió dels seus conflictes. Els processos de reflexió sense fotre un pal a l’aigua, oblidant les seves responsabilitats públiques, no han de ser, en cap cas, remunerats. 

Els regidors, en el cas que ens ocupa, han de reflexionar abans i després d’entrar en política. I, a molt estirar, en els parèntesis de vacances estiuenques o durant el recolliment de la Setmana Santa. La resta dels temps, han de donar servei i treballar de valent pel col•lectiu que els ha escollit i els ha delegat la seva representació. Delegació, per altra banda, força ben pagada i que surt directament de les butxaques dels contribuents. Si tan trasbalsats estan que necessiten uns dies de no fer res i estirar-se al sol, se’ls hi haurà de respectar, però sense els privilegis dels seus càrrecs ni el sou que no es guanyen. 

Ah! I quan tornin, si és que tornen, el sou hauria de ser directament proporcional a la irresponsabilitat dels seus actes. Ja ho diu la cançó popular: “tres eran tres las hijas de Elena, tres eran tres y ninguna era buena”