dimecres, 7 d’agost del 2013

Gibraltar Català! 

Perquè serà que sempre que Espanya té problemes interns, apareix miraculosament (i recurrent) el nom de Gibraltar? Gibraltar s’ha convertit en la pedra angular on conflueixen i cap on es dirigeixen totes les mirades espanyoles quan es tracta de desviar l’atenció sobre qualsevol afer que afecti l’estabilitat i el bon nom de l’Estat. Gibraltar és per a Espanya una magnífica i oportuna cortina de fum per tapar les vergonyes d’un país decadent i corrupte. 

Cal recordar, arribat a aquest punt, que Gibraltar és Britànic i no espanyol gràcies a la col•laboració decisiva de Catalunya. Allà pel 1704, en plena guerra de successió, varen ser els catalans, amb un batalló format per 350 homes, els que van conquerir el penyal per els aliats desembarcant a la que es coneix encara com Catalan Bay i que desprès, un cop acabada la guerra, va seguir en mans de la corona britànica fins l’actualitat. 

Catalunya va complir els seus compromisos i els seus pactes amb la Gran Bretanya (cosa que la Gran Bretanya no va fer amb Catalunya) i, gràcies a aquesta col•laboració, Gibraltar és avui en dia una incòmoda pedra a la sabata d’Espanya. Potser aquesta pot ser una explicació de l’extrema sensibilitat d’Espanya sobre tot allò que fa referència a Gibraltar i sobre una realitat que els hi recorda el seu escandalós passat. 

Segons l’argumentació espanyola: tots aquells territoris annexionats per la força de les armes (i la desraó) pertanyen al vencedor per dret de conquesta. A que ve doncs qüestionar la legalitat (i legitimitat) de la titularitat britànica de Gibraltar? 

Catalunya va guanyar el penyal pels britànics. Ja va sent hora que els britànics esmenin la seva vilesa i la seva traïció o bé que tornin Gibraltar a Catalunya, el seu autèntic propietari.