dijous, 8 de novembre del 2012

La por del toreros 

Un estudi del doctor Antonio Alcalá diu que la por altera el cervell dels toreros. Vet aquí l’explicació de moltes conductes fins ara inexplicables. Si persones sotmeses a una por intensa i continuada són susceptibles a patir trastorns cerebrals irreversibles, és comprensible que la seva resposta als diferents estímuls estigui condicionada per aquesta alteració. L’estudi conclou que, per aquesta por extrema, el cervell dels toreros emet una freqüència diferent: “la freqüència paranormal”. És lògic pensar que, persones en la mateixa situació, tinguin alteracions iguals o similars a la dels toreros. 

Pensem doncs en els polítics, en els militars i en els caps visibles de la societat civil espanyola. Sotmesos com estan a una pressió insostenible, a la por incontrolable de perdre Catalunya per sempre i quedar-se sense el seu principal actiu, és comprensible que el seu cervell pateixi una profunda alteració i apareguin els símptomes de la “freqüència paranormal” de la que parla el doctor Antonio Alcalá. Era del tot previsible que aquesta conducta paranormal tingués una explicació científica. Una explicació que ens permetés entendre millor determinats comportaments absolutament irracionals. 

Ara que sabem els efectes de la por en el cervell humà, ens podrem mirar amb certa pietat “els toreros” i la seva afició per la sang.