diumenge, 13 de novembre del 2011

D’un any a l’altre

He volgut esperar algunes jornades abans de veure el juvenil A de l’Europa per no extraure conclusions precipitades, ni emetre judicis de valor que no es corresponguessin a la nova realitat, al canvi de lideratge que ha patit l’equip i a la suposada transformació que se li pressuposava. He volgut deixar passar un temps prudencial perquè les coses es posessin al seu lloc. Perquè cada una de les peces trobés el seu encaix i el nou discurs comencés a quallar. La casualitat (o causalitat) ha volgut que aquest dia coincidís amb la visita dels escapulats al Narcís Sala. Un plat fort que, de ben segur, ens donaria moltes pistes sobre la nova realitat de l’Europa. Una realitat que, i atenent al repte que m’ha proposat en Jordi, es pot explicar en set diferències. Diferències respecte a l’equip de l’any passat, un equip que per a alguns pesos pesats del Club no jugava a res i que, finalment, va comportar la destitució del tècnic i el seu desmantellament. Set diferències que passo a enumerar:

1.- La primera diferència, i la més evident, és el canvi d’entrenador: Toni Cosano per Mariano Angoy.

2.- La segona diferència, i no menys important, la de poder comptar amb un entrenador què té la confiança cega i el suport incondicional de la directiva i els responsables esportius, cosa que no passava amb Toni Cosano.

3.- La tercera diferència, i molt evident, és el superior nivell d’intensitat que tenia l’equip de Toni Cosano respecte al de Mariano Angoy.

4.- La quarta diferència, i molt significativa, què Toni Cosano sempre mirava quan el seu equip havia de llençar un penal, mentre que Mariano Angoy no s’atreveix a mirar fins que s’ha llençat. Confiança? Tenir confiança i saber-la transmetre. Detalls per al conjunt que expliquen moltes coses.

5.- La cinquena diferència, i molt important, la enorme capacitat motivadora de Toni Cosano que convertia jugadors normals en extremadament competitius. Tot el contrari que Mariano Angoy que minimitza el potencial de grans jugadors minant-los amb dubtes.

6.- La sisena diferència, i difícil d’entendre, és el tractament que els mitjans del Club li donen al joc del juvenil A d’aquest any respecte a l’anterior. La critica desaforada i injustificada a l’equip de Cosano han mudat aquest any, sense cap argument raonable, en un tractament acurat de sabó i massatge.

7.- I la setena diferència, que no l’última, és la tranquil•litat amb la que pot treballar Mariano Angoy enfront del “acoso y derribo” al que va ser sotmès Toni Cosano durant tota la temporada, que el va desestabilitzar i no li va permetre aconseguir el que, en condicions normals, s’hagués pogut aconseguir.

Segurament hi ha més diferències què soc incapaç de copsar, però està clar que hi ha canvis que no s’entenen es mirin des d’on es mirin, si no és perquè responen a interessos o capricis lluny, molt lluny, de la comprensió dels simples mortals.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pep, sóc l'Eric, no puc evitar comentar aquest text, estic completament d'acord amb tot, adamés sóc un clarisim exemple del punt numero 5, el Toni ma fet jugador de futbol y he aprés més en 2 anys que casi en tota la meva vida, al formar part d'aquell equip tot el que expresses en aquest escrit ho puc afirmar i contrastar amb claríssims exemples durant tot l'any passat i adamés tinc la sort de seguir al club aquest any per tant puc comparar tot el que passa i per aixó no podria estar mes d'acord amb tu.
Per últim agrairte tot el que vas fer l'any passat i l'anterior i el que segueixes fent perquè defensant a Toni Cosano ens defenses a tots els que formavem part d'aquell equip, un dels millors equips en que he estat.

Gràcies PEP.

Anònim ha dit...

Hola Pep,
sóc el Gerard Albaladejo, jugador del juvenil A de l'any passat.
Totalment d'acord amb el teu escrit i amb tots els escrits que he llegit en el bloc del tema CEEuropa. L'any passat va ser un dels millors anys de la meva vida, futbolisticament parlant. Donar-te les gràcies pel que fas i has fet en defensa del nostre equip. Gràcies.

Gerard Albaldejo Romano

Anònim ha dit...

no e visto a Angoy pero todo con referencia a Toni Cosano es completamente cierto!