dijous, 3 de setembre del 2009

Criteri versus sponsor

Que n’és de difícil això del futbol! Facis el que facis sempre l’acabes cagant. Nosaltres que presumim i ens omplim la boca amb el concepte d’ètica i que volem i/o ens agrada ser diferents. Que ho anem pregonant a tort i a dret, als quatre vents. Nosaltres que no volem ser com els altres i que demanem als nostres entrenadors, delegats, tècnics i als propis directius, actuacions plenes de criteri i coherència. Nosaltres que creiem en els valors i l’aplicació de normes justes. Com és conjuga tota aquesta manera de fer i de pensar amb les pressions de persones amb interessos personals? Com podem ser rectes en les nostres actuacions i demanar rectitud a la nostra base i a nosaltres mateixos si desprès haurem de cedir a pares ferits i dolguts perquè el seu fill ha estat segons ells: “injustament tractat”?

Ens esclaten a les mans contínuament casos de sponsors, directius, pares amb certa ascendència i/o influència dins el club, tots ells amb fills al futbol base, que utilitzen les seves aportacions econòmiques a canvi de tractes de favor. Un club com el nostre necessitat de recursos econòmics no pot fer fàstics a cap aportació econòmica, però, a qualsevol preu? No soc jo el que ho ha de decidir, no soc jo el que he de marcar la pauta i el camí a seguir. Però si que m’agradaria que féssim una reflexió profunda al respecte, si més no, per evitar futurs entrebancs, decepcions i frustracions. Potser caldria empassar-se l’ètica i ser un club normal com el Poble Sec, per posar un exemple, i fer el que fan tots els clubs que porten els pantalons baixats a mitja cama. Pot ser aquest és el camí, no dic que no, però estaria bé verbalitzar-ho i deixar-se de postures cara a la galeria que a la mínima critica es desplomen com un castell de cartes.

Demanar-li a l’entrenador de torn una determinada conducta i desautoritzar-lo per dur-la a terme amb eficàcia i serietat, no em sembla la millor manera d’aplicar un criteri i ser creïble.

Tots els entrenadors i coordinadors del futbol base tenen molt clar quin ha de ser el criteri a seguir i que seran vigilats de molt a prop per garantir el seu compliment. Sí això ha de canviar, simplement demano que ho parlem i si cal rectifiquem. No passa res.