dissabte, 31 d’octubre del 2015

Marchons, marchons! 

El Barça no és Catalunya, ni el futbol la independència. És de calaix. Però, sovint, l’argument de que el Barça quedaria fora de la Lliga espanyola de futbol en el cas d’una Catalunya independent és utilitzat, amb insistència per l’espanyolisme, per desanimar a tots aquells que tenen el futbol com una religió imprescindible. 

Doncs bé, s’acaba de fer públic l’ interès del futbol francès per incorporar el Barça a la seva lliga, en el supòsit, desitjable, de que Catalunya esdevingui un Estat independent a curt termini. França està disposada a acollir al Barça i el Barça no hauria de tenir cap mena de problema en incorporar-se a una competició que faria un salt de qualitat previsiblement quantificable. 

Cal recordar que Barcelona està a més de 200 quilòmetres d’Espanya, metre que només està a 150 quilòmetres de França. Estalviar llargs desplaçaments a Vigo, La Coruña, Sevilla,...sense parlar de les Canàries, seria un important guany, en temps i diners, del tot beneficiós per a un equip carregat de compromisos esportius. Amb el Barça participant a la lliga francesa tindríem un futbol de proximitat i sostenible en sintonia amb les noves tendències . 

Viatjar a Paris, Lió, Niça, Mònaco, Caen, Montpeller, Tolosa, Marsella, Nantes,... 

Ja m’estic fregant les mans!