dilluns, 12 d’octubre del 2015

Cagadets de por 

Allò que no s’entén, fa por; i allò que fa por, genera rebuig. Això, en el procés d’independència de Catalunya, val tant per a Espanya com per a una determinada esquerra catalana de formació litúrgica que no entén tot allò que s’escapa a la doctrina en la que ha estat educada. 

La manca de cintura possibilita el desbordament i encaixar gols fàcils per l’escaire. El dogmatisme impossibilita adaptar-se al joc, fer els canvis necessaris per donar fluïdesa a situacions de bloqueig i trobar solucions efectives a problemes reals. 

El fet d’entendre és clau per erosionar la por i, al mateix temps, abraçar l’empatia. La por és un fre a la intel•ligència i una ofrena a la neciesa. 

No tinc cap esperança que Espanya trobi la vàlua de l’enteniment, perquè la seva naturalesa poua de la negació i amb la negació es fertilitza i creix la por. Veurem que passa amb aquesta indeterminada esquerra, si decideix instal•lar-se de per vida en el cinema de Dario Argento o, per contra, fer del setè art una experiència entenedora, plural i gratificant.