dissabte, 17 d’octubre del 2015

La bruixa de l’Oest 

Acabo de llegir la que és, sense cap mena de dubte, una de les noticies més il•lusionants per als federalistes catalans, és a dir, per a tots aquells que encara creuen en els reis de l’Orient o en la bruixa de l’Oest: el PSOE ha incorporat,com a fitxatge estrella per a les properes eleccions, a Irene Lozano, fins ara diputada del UPyD i bel•ligerant partidària de retirar competències a Catalunya i gens comprensiva amb el català. 

Vet aquí la gran esperança blanca, la baula que mancava al PSOE per l’acostament i entesa definitiva amb Catalunya. Poden estar contents, que dic contents, contentíssims, tots aquells que des de la ingenuïtat més surrealista tenen totes les esperances dipositades en que un canvi de Govern a Espanya els hi obrirà les portes, o els hi estendrà els ponts, per a la configuració d’una Espanya federal. 

Ara si que va de debò, torni a guanyar el PP o guanyi el PSOE el 20 D, queda clar, per les darreres declaracions del seu líder i per les darreres incorporacions a les seves files, que la “x” de l’equació “se ha despejado” que dirien els castellans. Tota una declaració d’intencions per a tots aquells que han renovat el lliri i que aviat, molt aviat, se’ls hi pansirà a la mà. 

Un federalista desinformat pot al•legar ignorància. Un federalista informat no pot més que reconèixer la seva estupidesa. 

Recordar, per acabar, una dita popular pel que fa al federalisme a Espanya: qui dia passa, any que es perd. 

I ja en portem molts!