dilluns, 4 de novembre del 2013

Violència de gènere 

Ens accepta Espanya tal com som? Ens vol Espanya tal com som? És evident que no. Què més hem de saber? Què més hem de parlar? Què més hem de fer? Les relacions que no es basen en l’acceptació de la singularitat i el respecte a la diferència no tenen cap complicitat de present i, encara menys, cap possibilitat de futur. 

Les relacions basades en el domini d’uns sobre els altres no és la millor manera d’establir relacions de confiança, ni de bastir projectes en comú. L’obsessió pigmaliónica de canviar la naturalesa del pròxim, de negar la seva llengua, de fer desaparèixer els seus costums, de manipular i amagar la seva història, no és l’escenari més adient per teixir lligams de col•laboració ni sintonies harmòniques. 

Espanya pateix amb Catalunya la síndrome del maltractador. La síndrome d’aquell que no estima però posseeix. I des d’aquesta possessió exerceix la violència per sotmetre i torçar la voluntat del posseït. Espanya no estima Catalunya, però és incapaç de renunciar a la seva possessió perquè el seu complex d’inferioritat necessita un territori on purgar les seves dèries i explotar els seus recursos.