diumenge, 10 de novembre del 2013

Elogi de l’enemic 

Mireu si els temps són estranys que fins i tot es desconfia de l’enemic. On són aquells enemics amb els que podies comptar...sempre? On són aquells enemics que mai t’enganyaven i es mostraven tal com eren? Què se n’ha fet dels enemics imperdonables, antipàtics i integres? D’aquells enemics que ho eren sempre i en qualsevol moment i en qualsevol circumstància? On són els enemics d’una sola peça que mai renunciaven al principi bàsic de l’enemistat? On anirem a parar amb enemics tebis, insegurs, fràgils, predisposats a sucumbir davant el més petit gest de complicitat? 

Necessitem enemics com els d’abans. Enemics granítics, monolítics. Enemics fets per a l’enemistat i essencialment convençuts de la seva animositat. Ens calen enemics eterns, invariables amb el pas del temps. Enemics inflexibles que no perdonin i explotin les nostres debilitats. Volem els enemics de sempre, els que no coneixen la generositat i abonen i aprofundeixen les nostres misèries. 

Necessitem l’equilibri, els colors purs i sòlids i allunyar-nos urgentment de l’apatia dels grisos. Hem de tornar a visualitzar nítidament l’enemic per no distreure’ns de l’objectiu. L’enemic, el veritable i inequívoc enemic, ens desvetllarà l’amic.