dissabte, 2 de novembre del 2013

Camp de mines 

“Perquè la Via Catalana no passa pel nostre Estadi? Estem indignats per aquesta discriminació i reclamen a l’organització que rectifiqui la seva decisió”. 

Aquesta sentida queixa no va venir del CE Europa, ni de la UE Lleida, ni del Manresa, ni del Granollers, ni de l’Atlètic Piferrer. No. Aquesta sentida queixa va venir del RCD Español, un club que s’ha distingit històricament, com és públic i notori, per la defensa a ultrança del fet català i la seva pervivència. 

Quin desgavell! Quin rampell de cinisme! Aquesta desconcertant reacció és simptomàtica de la psicopatologia que conforma la personalitat d’un club amb seriosos problemes d’identitat. El RCD Español reclamant que la Via Catalana passés pel seu cau! Fins on podíem arribar en aquesta perversitat quintacolumnista! 

Evitar les emboscades, els territoris hostils, les zones de risc i qualsevol camp de mines és un dels preceptes bàsics perquè un projecte pugui avançar cap els seus objectius sense lamentar baixes innecessàries. I els organitzadors de la Via Catalana ho varen tenir clar des del primer moment. 

Faria bé el RCD Español, atenent el seu ADN, de tractar-se la seva esquizofrènia i deixar de forçar una situació que, per genètica, és irreversible i representativa de la seva particular idiosincràsia. El RCD Español és el que és i tothom sap, des de temps immemorials, quin és el seu paper a l’auca. Tot el que sigui anar en contra de la seva raó fundacional és anar contra natura, àdhuc, una iniciativa condemnada al fracàs. 

En les darreres assemblees d’accionistes (que no de socis) ha quedat prou clara la intenció del seu apostolat: la bandera espanyola ha de presidir el RCD Español i ha de guiar els seus destins, tant en la Terra com en el Cel. 

A que ve doncs aquesta hipocresia de voler fer passar per un territori espanyolista una Via Catalana sobiranista? Cada cosa al seu lloc i cadascú a casa seva. De la mateixa manera que el RCD Español no ha d’abandonar la seva militància espanyola, a risc de diluir-se en el no res, estaria bé que no facin el ridícul amb peticions que no es corresponen amb el seu tarannà i la seva autèntica, profunda, voluntària i històrica raó de ser.