dimarts, 12 de novembre del 2013

Matemàtica de la deixalla

Comença a fer forat, entre les escombraries que s’amunteguen pels carrers de Madrid, la idea que la independència de Catalunya seria una ruïna, una autèntica i colossal ruïna per als seus interessos. A la capital de l’imperi li comencen a tremolar les cames i, per primer cop, els seus acomodats hipotàlems van prenent consciència de la catàstrofe que se’ls hi acosta. Una situació nova que, malgrat l’obstinada negació, no aconsegueixen allunyar del seu imaginari. 

Espanya , abocada a les inquietants i complexes equacions que se li plantegen, no veu gens clara la fórmula que pugui resoldre el seu futur. A Madrid no li surten els números i el pànic matemàtic comença a fer estralls. La geometria invariable, derivada del teorema constitucional, és cada vegada més insostenible i tot apunta cap a una proposició científicament més racional i intel•ligent. 

Madrid s’ofega aquest dies, com en una metàfora precisa, entre muntanyes d’immundícies sense trobar la manera de reciclar las seves pròpies deixalles. 

Madrid, i Espanya en general, estan molt preocupades, no tant per les tones de detritus que generen, sinó davant la possibilitat que se’ls hi acumuli als carrers i ningú els hi faci la feina bruta.