diumenge, 2 de setembre del 2012

Per sobre del meu cadàver

Hi ha cadàvers sobre els que ve de gust passar. Passar, passejar i, fins i tot, estar-s’hi una estona. Cadàvers inútils de persones inútils com el del coronel Alamán Castro, un veritable exemple d’inutilitat pública. Cadàvers asfalt sobre els que pintar línies i gastar neumàtics. Persones sense sentit, sense raó de ser, fins que arriben a cadàver i, aleshores, tot s’explica, tot s’entén.

És balder entrar a polemitzar amb una persona amb vocació de cadàver, però cal explicar-los als senyors de la ferralla al pit, que la base del nacionalisme català no és l’odi a Espanya, com esgrimeixen els ignorants, sinó el dret inalienable de qualsevol poble a decidir sobre el seu destí, basant-se en la pròpia història i en la voluntat de deslligar-se de la submissió i la dependència castrant. Catalunya no odia més Espanya del que Espanya odia Catalunya i, en canvi, Espanya s’entossudeix a mantenir una situació injusta, inacceptable i malaltissa. L’odi no sorgeix per generació espontània. L’odi es cultiva, s’adoba, es fomenta i es distribueix calculadament. I la culpa, senyors medallistes, no és del que odia, sinó del que fa tot el possible (i una mica més) per escampar l’odi i ser odiat.

Catalunya no pretén canviar la història d’Espanya. Catalunya vol adreçar la seva pròpia història deslligant-la de tot allò que la limita i la destrueix. Catalunya busca, no un camí diferent (que també), sinó el seu propi camí en les millors condicions possibles. La història de la Humanitat, diu el futur cadàver, no seria la mateixa sense Espanya. En això, sense que serveixi de precedent, estic plenament d’acord. La història de la Humanitat hagués sigut molt diferent sense la influència d’Espanya i, amb tota seguretat, molt millor. 

No voldria acabar sense agrair intervencions com la del coronel de torn que, amb la seva incontinència verbal, ens recorda on estem realment i sota la tutela de qui estem. Que ens recorda que som un país segrestat i sotmès per la raó de la força, les casernes i els tancs. Gràcies Paco per la teva sincera i oportuna homilia. 

Ah! I no pateixis que, arribat el moment del traspàs, el teu cadàver portarà posat el vestit de gala amb totes les medalles, condecoracions i reconeixements pels serveis prestats en vida, inclòs el camell de plata que tan orgullosament llueixes. Espanya és agraïda de mena i sap qui són els seus amics i els seus fidels vassalls.