dissabte, 28 d’abril del 2012

His way
A la seva manera

Si algú es pregunta: què té l’Europa que enganxa tant? Perquè és, diuen, un Club diferent? Aquests dies hem tingut tres detalls, en tres àmbits diferents, que expliquen molt bé aquesta particular impressió.

Àmbit mediàtic: destacable i força professional la immediata rectificació per part de la Web externa del Club, corregint i, alhora demanant disculpes per la publicació d’una notícia falsa en la que s’afirmava que Ramon Vergés havia estat distingit amb el Premi de la Vila de Gràcia en l’apartat d’investigació històrica. Tothom pot cometre errors, però el més important i el que diferencia un mitjà seriós d’un que no ho és tant és la capacitat i rapidesa en la rectificació i en el reconeixement de l’error. Matrícula pel CE Europa.

Àmbit humà: encertada, decididament encertada la decisió de prescindir dels serveis d’una persona que només feia 16 anys que estava relacionada amb l'Europa. Una persona que ha dedicat tota la vida al Club i que pràcticament no ha sortit del seu entorn des de l’etapa de benjamí, es mereix conèixer altres realitats. En Josu Rodríguez ha fet tots els papers de l’auca a ca l’Europa: alumne de l’escola, jugador federat fins a la categoria de juvenil A, debut amb el Primer equip, monitor dels més petits, entrenador en diferents categories,...Fa uns anys, el propi Club, vetllant com sempre pels interessos dels seus membres, ja li va obrir les portes de bat a bat per fer-li conèixer món, lluny del Nou Sardenya. No content amb això i veient el seu entossudiment en continuar vinculat al Club com una veritable paparra, l’Europa ha tornat a prendre la iniciativa traient-li un bitllet sense retorn per posar-li fàcil la sortida. Un cop més, matrícula pel CE Europa.

Àmbit esportiu: intel•ligent, brillantment intel•ligent el plantejament del CE Europa en no voler crear falses expectatives entre els seus socis i aficionats marcant uns objectius irreals que no s’ajustin a les veritables possibilitats del CE Europa. Només fracassa aquell que no aconsegueix el que s’ha proposat. L’Europa, en aquest sentit, ha sabut visualitzar perfectament quina era la seva fita: la permanència, un any més, a Tercera Divisió. L’ha sabut veure i l’ha sabut explicar, cosa que ha permès arribar a un final de Lliga on tothom té clar l’objectiu i que, el fet de no perdre la categoria, es converteixi en tot un èxit. Vendre fum o girar el mitjó, el cas és que el soci acabarà exultant la temporada per haver guanyat al Masnou per un contundent 0 a 1 en un extraordinari partit de futbol. Finalment, matrícula pel CE Europa.