dilluns, 30 d’abril del 2012

Geometria lògica

Dues coses del cap de setmana que segurament acabaran sent tres. En primer lloc, la reacció del Barça, com no podia ser d’una altra manera, per sortir d’una situació força complicada i adversa. És destacable la professionalitat i la fortalesa anímica d’un col•lectiu que cada cop es fa més gran i, el que és més interessant, a la vista dels diferents senyals, encara li queda un enorme marge de creixement. Les trajectòries no es defineixen única i exclusivament per línies rectes. Intervenen, en més o menys mesura, línies poligonals, sinuoses, ondulants, el•líptiques i, fins i tot, discontinues. Però, en qualsevol cas, el que caracteritza una trajectòria, és la claredat de l’objectiu i la manera d’arribar-hi. Evidentment que transitar una línia poligonal o corba, no és el mateix que fer-ho sobre una línia recta, però és determinant entendre la geometria per adaptar-se sense estridències al caprici de les formes. “I walk the line”, el Barça fa temps que ha deixat de fer-ho.

En segon lloc, i reforçant el primer, només cal veure la reacció del capità del Barça davant la celebració del gol de Thiago amb Albes. “Deixeu-vos de collonades” Respecte al rival per damunt de tot. Al terreny de joc i fora d’ell. No n’hi va haver prou. Al final del partit, Guardiola demanava perdó públicament per l’actitud dels 2 jugadors i, els propis jugadors feien el mateix davant els micròfons dels mitjans. Un es pot equivocar, però s’equivoca molt més si no corregeix l’error i es manté estacat en ell.

I en tercer lloc, ja sabia que acabarien sent tres, la previsió de l’Ajuntament de Madrid que va habilitar el servei de seguretat al voltant de la Cibeles per fer possible la celebració del títol que, finalment, no acabaria arribant. I és que hi ha línies capricioses amb vida pròpia que no acaben mai de tancar el cercle. La geometria del Barça és una geometria lògica, la del Madrid, en canvi, és una geometria accidental. El cel haurà d’esperar.