divendres, 17 de juny del 2011

Demà ja no cal que tornis

Aviat farà un any de la meva sortida forçada de la directiva del CE Europa i encara avui, rebo correus com aquest:

Bon dia Pep,

Les últimes notícies de l'Europa és que al meu fill l'han fet fora, juntament amb una quants nanos més que han treballat tant o més que ell. Incongruència, injustícia i manca d'escrúpols. És com jo ho veig. Sempre expliques al teu fill que amb l'esforç , la perseverança i el companyerisme pots arribar on vulguis, i ara? Com li justifico el que li han fet? Un entrenador que no ha sabut calibrar a tothom pel mateix raser, no ha sigut prou valent per dir les coses pel seu nom. La covardia, la hipocresia i l’egoisme han tingut més pes que l'honestedat, la sinceritat i la valentia. Tanquem un capítol per obrir-ne un altre, amb ferides que ens fan aprendre per l’egoisme aliè.


Una abraçada.

El cert és que la distància i el temps endolceixen els records. Es difuminen els contorns, es filtra la bilis i les sotragades acabant semblant suaus balancejos . Per tant, se’m fa difícil copsar tot el cabreig que, segur, hi ha d’haver al darrera d’aquest escrit. Voldria empatitzar amb la seva ànima ferida, fer-me meves les seves desventures, però no puc. No hi ha dubte que és una situació tremendament incòmoda, i us ho dic amb coneixement, no de causa, sinó de moltes causes viscudes en pròpia pell. Causes angoixants que he compartit i he patit. No hi ha moment més dolorós que comunicar-li a un noi/a (i a la seva família) que allò que vol, no pot ser; que haurà de deixar de fer el que més li agrada en el Club on ha crescut esportivament ( també com a persona) i buscar-se la vida en altres indrets. Però així és la vida. No podem romandre sempre en el mateix lloc (i tampoc cal) i els canvis, no només són bons, sinó també, absolutament necessaris. Les injustícies, o allò que subjectivament entenem com a injustícia, ens fan madurar i ser més justos. El CE Europa no és ni millor ni pitjor que altres clubs, però a vegades el seu discurs, i d’aquí ve la fractura, no es correspon amb la realitat que es practica. Però no us inquieteu, tota crisi és una oportunitat, només cal fer-ne una bona lectura i interpretar-la en positiu. No us preocupeu tant pel que deixeu i prepareu-vos per gaudir totes les possibilitats que se us obren. Hi ha vida més enllà del CE Europa i us sorprendrà lo estimulant que pot arribar a ser.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Pep, crec que queden poques persones com tu!! El meu fill ha entés des de la seva adolescéncia que el futbol va més enllà d'uns colors, i que els canvis comporten crisis. Tot i això no ens hem estavaliat l'amargor de les llàgrimes vessades que ja comencen a ser història!!

Una abraçada ben forta!!