diumenge, 28 de juliol del 2013

Ofegar-se en un got d’aigua 

El portaveu adjunt (que no arriba a portaveu i vol fer mèrits) del grup parlamentari del PPC, Santi Rodríguez, ha denunciat que l'estand de la Generalitat al Mundial de Natació utilitza "simbologia independentista". 

Rodríguez ha criticat la presència d'estelades i pancartes independentistes a l'estand de la Secretaria General de l'Esport, situat a l'esplanada de davant el Palau Sant Jordi. Diu en Santi: "En uns dies en què la ciutat s'omple de persones provinents de tot el món, no es pot consentir que el govern aprofiti l'ocasió per utilitzar les institucions catalanes per transmetre un missatge partidista que no és compartit per tots els catalans". 

El bo d’en Santi encara no s’ha assabentat (i li costarà) que no hi ha cap missatge, ni cap idea, ni cap proposta que representi “a tots els catalans”. De la mateixa manera que tampoc hi ha cap missatge que representi “a tots els britànics”, “a tots els italians” i, encara menys, “a tots els espanyols”. 

La democràcia, amic Santi, ja ho té això. És un sistema imperfecte, però de moment, i fins que no se’n trobi un de millor, és el menys dolent possible. Que el seu partit i la seva ideologia sigui minoritària en aquest cony de país en el que vostè sembla sentir-se tan incòmode, no ha de ser un obstacle perquè els que són majoria (referendats per les urnes) expressin lliure, pacifica i democràticament les seves idees i les acompanyin amb uns missatges prou aclaridors i inequívocs seguint el mandat de la gent que els hi ha fet confiança. 

Està clar que el PP hagués preferit un estand amb la bandereta espanyola que si que representa a la totalitat dels espanyols, catalans inclosos, i que no ofèn cap sensibilitat ni es un símbol colonialista ni de conquesta. Llàstima que per això hauran de guanyar unes eleccions o transefir-se a una dimensió paral•lela força allunyada de la realitat. 

Suposo, amic Santi, que aquests exabruptes, aquestes indignades declaracions i aquest atac de banyes haurà vingut precedit de la seva més enèrgica protesta pel nomenament del nou president del Tribunal Constitucional Espanyol, en una de les decisions més immoral, fanàtica, parcial, partidista i deshonesta que pot prendre el govern del seu Partit que tant i tan bé representa a “tots els espanyols”.