diumenge, 14 de juliol del 2013

Fuentes que no has de beber, déjalas correr

Manel Fuentes: No m'hauria permès fer 'El Matí de l'Estelada'"

Ho voldrà emmascarar de la manera que més li convingui. Hi podrà posar mil i una excuses. Podrà justificar, i justificar-se, amb els arguments que més li plaguin. Que si ell no cedeix. Que si ell no accepta pressions. Que vol fer una radio oberta i per a tothom. Que és un abrandat defensor de la pluralitat. Que no vol fer un programa independentista. Que si patati que si patatà. Però la realitat és molt més senzilla. Manel Fuentes deixa Catalunya Radio perquè ha fracassat. L’audiència, que d’això en sap una mica, li ha donat l’esquena i el programa que Fuentes encapçala ha tocat fons. 

No es per fer-me el xulo, que no toca i és de mal gust, però el Matí de Catalunya Radio amb Manel Fuentes va nàixer cadàver. Aquest noi tindrà altres virtuts, però hi ha coses per a les que no val o, directament, està negat. 

El programa, amb ell al capdavant, no ha fet més que anar endarrere. El matí de referència per a molts catalans des de fa molts i molts anys ha patit una de les davallades més estrepitoses i lamentables des de la seva fundació. I tot gràcies a la incompetència d’una de les persones més grises i amb poca gràcia del panorama comunicatiu del nostre país. 

Ara es podrà fer la víctima i anar explicant les seves historietes a tots aquells que el vulguin escoltar, que segurament seran més dels que l’escoltaven fins ara, però la realitat no canviarà. Manel Fuentes ha estat una de les pitjors experiències que hem patit i, per sort, la seva trajectòria a Catalunya Radio s’ha acabat. 

Que torni a la inconsistència d’on no hauria d’haver marxat i ja trobarà qui li rigui les gràcies.