dijous, 17 de juny del 2010

Ho hem d’estar fent molt malament

Certament ho hem d’estar fent molt malament quan vostè, lliure i voluntàriament, ha mantingut al seu fill durant 3,4,5,6,7,…anys sota la disciplina d’un Club prepotent i insensible que menysté i tortura psicològicament als infants.

Ho hem d’estar fent molt malament quan, en tots aquests anys, vostè no ha posat la més mínima objecció a que el seu fill entrenés en un vestuari humit i “mohoso”.

Francament ho hem d’estar fent molt malament quan, durant 3,4,5,6,7...anys el seu fill ha anat passant el tall mentre alguns dels seus companys es quedaven pel camí sense que vostè hi tingués res a dir.

Ho hem d’estar fent molt malament quan vostè ha tolerat durant 3,4,5,6,7...anys que el Club maltractés, insultés i ningunegés a altres nens que, evidentment, no eren el seu, sense moure ni l’ungla d’un dit en la seva defensa.

Ho hem d’estar fent molt malament quan, una vegada acabada la temporada oficial i no abans, se li comunica la baixa del seu fill amb celeritat perquè tingui el temps suficient per buscar un altre equip, vostè segueix insistint en la inoportunitat de la decisió i reclama el dret a seguir en un Club on tot ho fem malament.

Ho hem d’estar fent molt malament quan el Club sacrifica ingressos per quantitat de fitxes de jugadors per aconseguir millorar significativament la qualitat i vostè reclama la saturació mentre el seu fill es pugui quedar.

Ho hem d’estar fent molt malament quan, desprès d’una avaluació anual continuada, es tenen els suficients elements de judici per valorar que el seu fill no ha progressat adequadament i per tant no podrà passar de curs. Com passa, per altra banda, en tots els àmbits de la societat sense que això es qüestioni.

Ho hem d’estar fent molt malament quan les baixes es comuniquen, desprès d’anys d’experiència i diferents valoracions, als pares en l’etapa d’alevins i infantils i directament als jugadors en les etapes de cadets i juvenils perquè, entre altres coses, així ho han reclamat la gran majoria de les famílies per poder gestionar millor i amb més cura el moment i la manera de transmetre la noticia als nens. Paral•lelament, el Club ha estat sempre obert a parlar i explicar als jugadors que ho sol•licitin els motius de la decisió, acompanyats per l’oferiment d’ajuda per buscar una sortida esportiva en un altre club.

Ho hem d’estar fent molt malament quan entenem els equips de futbol de vint jugadors i no de quaranta. Quan volem que els nostres equips donin la talla i ho facin el millor possible quan participen en competicions esportives amb altres equips que, més o menys, tenen el mateix objectiu que nosaltres.

Ho hem d’estar fent molt malament quan tots els nostres tècnics, què només han vist al seu fill en tots els entrenaments i en tots els partits de la temporada, decideixen que el nen no pot continuar i aquesta decisió tan superficial, poc fonamentada i gens objectiva xoca frontalment amb la seva opinió, aquesta sí, absolutament objectiva.

Ho hem d’estar fent molt malament quan tenim una escola de futbol on la competitivitat està a la cua dels valors que s’hi proposen i una llista d’espera generosa i satisfactòria.

Ho hem d’estar fent molt malament quan, sent com som, un Club de futbol amb equips federats que competeixen en totes les categories, volem fer-ho al més alt nivell.

Ho hem d’estar fent molt malament quan, siguem clars, no dolen les baixes, que per altra banda tothom entén i justifica, el que realment dol és la baixa del propi fill i res més. Quan la baixa és del company, aleshores no es posa en dubte els valors, ni les formes, ni el fons. Ni l’ètica ni tampoc l’estètica. Quan la baixa t’afecta directament és quan tot es qüestiona, quan apareix la crisi, segurament per una manca de resposta adequada davant la frustració i l’adversitat. S’està, generalment, poc preparat per assumir el propi fracàs, en aquest cas el del fill, i s’entén i es viu com una inexplicable injustícia.

Ho hem d’estar fent molt malament quan vostè, tan crític en donar baixes, acaba la seva carta (per cert, sense signar) amb un: "Aupa Europa! Sin vosotros". No és això una manera de donar baixes?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ho feu molt malament! I tant, segur. A les escoles ja hem après que els nens no poden repetir curs, que és molt millor que vagin passant sense entendre massa res, que han de continuar amb els mateixos companys a qui odien i , que els profes han de ser aquelles persones que els nens poden insultar i no respectar (com fan amb els entrenadors que treballen per amor a l'esport i no per diners- parlem de nens).
Sap greu quan et diuen que el nen no pot seguir al club, però en principi els pares hauríem de voler el millor pels fills, no? No és el millor no haver de dir mai NO.
Continueu treballant malament.