divendres, 4 de setembre del 2015

Claredat meridiana 

Què en Rabell no aniria a la Meridiana estava cantat. Era, i perdoneu el símil, com apostar a tots els números de la ruleta i esperar confiat que la bola s’aturi. El què veritablement m’hagués sorprès és que hi hagués anat. Cada cop entenc millor a tots aquests que presumeixen d’esquerrans, que mitifiquen les revolucions de territoris llunyans i, alhora, són incapaços de reconèixer la revolució al seu propi país. 

M’admira la capacitat d’aixecar banderes alienes en nom de la lluita de classes i, alhora, avergonyir-se de la pròpia en nom de la solidaritat dels pobles. Si de tot plegat hi ha una cosa clara i, excuseu-me, meridiana, és la postura i el discurs de l’ ANC. Sempre ha estat el mateix i sempre, des de la seva gestació, ha defensat la independència de Catalunya. Sense tebieses, amb contundència, amb coherència i amb transparència. Perquè doncs el senyor Rabell va anar a la “V” de l’any passat que, i li recordo, també organitzava l’ANC? 

Incoherència, desconcert, populisme, ignorància, mala fe i lerrouxisme quan convé. Hi ha coses que no canvien mai i persones que canvien sempre.