diumenge, 26 de gener del 2014

Ni una hora de son

Què la possibilitat, remota possibilitat, de que l’UE expulsi d’Europa el futur Estat Català, no us tregui ni una hora de son. Segons he pogut saber d’aquells que saben, no d’aquells que menteixen per salvaguardar els seus interessos, la situació que plantejarà una Catalunya independent serà, si més no, una situació complexa. Això diuen els experts juristes de l’UE i així ho reafirmen els organismes judicials competents del Parlament Britànic. 

Les lleis de la Comunitat Europea no preveuen escenaris com l’escocès o el català. No hi ha res legislat al respecte i, en conseqüència, el que s’hagi de fer per regular la nova situació s’haurà de repensar. L’UE haurà d’adaptar la seva normativa per donar sortida a un nou escenari escrupolosament democràtic i pacífic. 

A l’UE, a la democràtica i civilitzada UE, no li convé obrir hostilitats amb alguns dels seus membres, i més si es té en compte la determinada voluntat europeista i la solvència contrastada d’aquests. A Europa, a l’UE li convé, i molt, l’encaix de Catalunya en el seu sí i farà tot el que calgui per mantenir un dels seus actius més solvent, còmplice i compromès. 

L’UE ha confessat, perquè ho té en els estatuts, que no farà fora a cap membre de la seva comunitat a no ser que aquest membre ho sol•liciti. Els ciutadans europeus de països que pertanyen a la UE són ciutadans de ple dret i, és en aquest sentit, que es podria donar la paradoxa, en el cas més extrem, de que Catalunya com a Estat hagués de passar un període de prova per tornar a ser membre, mentre els seus ciutadans, els ciutadans de Catalunya, ho seguirien sent sense cap mena de restricció. 

El que dèiem al principi, una situació força complexa, però, en cap cas, inquietant. Només qüestió de temps.

Ni una hora de son.