dissabte, 11 de gener del 2014

Al dictat 

El més terrible de les dictadures no és, malgrat la seva perversitat, la figura del dictador, sinó les condicions socials que afavoreixen la seva aparició, la mateixa acceptació d’aquesta situació i l’adhesió inexplicable que genera. 

Dictadors catòlics, apostòlics i romans que no tenen cap mirament alhora de saltar-se el cinquè manament per aconseguir els seus pertorbats objectius i que són acompanyats en la seva bogeria per una inexplicable corrua d’ abduïts que li riuen les gràcies. No s’entén l’estampa del dictador, però encara menys el fervor místic i l’afinitat que desperta. 

Que el feixisme s’hagi bressolat i hagi crescut en països essencialment catòlics no deixa de ser un fet, si més no, sorprenent i que s’hauria de sotmetre a un judici en profunditat. El feixisme, la Inquisició i mes enllà, les mateixes croades, han trobat històricament el seu marc ideal en països de rel cristiana i les seves propostes sempre han estat beneïdes i perdonades per la pròpia Església i els seus dirigents. 

Feixisme, totalitarisme, intolerància, abús de poder, acumulació de riquesa,...i amb tot, la utilització del nom de Déu en va, com a coartada per servir els seus diabòlics interessos.