dissabte, 25 de gener del 2014

El precedent 

Aquí teniu el precedent històric sobre el que s’ha dissenyat l’estratègia del PP en el seu desembarcament a Catalunya. 

Primera Càrrega a Matxet 

Fet ocorregut el 4 novembre de 1868 , en Pi de Baire, antiga província de Orient , Cuba , durant l'inici de la Guerra dels Deu Anys . 
Els Fets: Des Santiago de Cuba va sortir rumb a Bayamo una columna espanyola de més de 700 homes al comandament del coronel Quirós. En el seu avanç, la força peninsular arriba pràcticament sense aturar-se fins al caseriu de Baire , on cau en una emboscada preparada per, el llavors sergent de l' Exèrcit Libertador , Màxim Gómez . 
A causa de la gran superioritat de les forces enemigues, Gómez decideix atacar a curta distància utilitzant matxets, arma que el molt bé coneixia per haver usat en les conteses al seu país natal. El resultat del combat va ser desastrós per a la columna espanyola que va haver de retirar-se després d'haver desenes de morts i ferits. Per la part mambí només van resultar ferits uns pocs homes.

Significació: A partir d'aquest moment les tropes cubanes comptarien amb una arma summament efectiva i de fàcil adquisició per part de tots els bel•ligerants, que a més infonia temor a les files espanyoles al so de l'ordre de carregar al matxet. 

No hi ha casualitats sinó causalitats. L’estelada és d’inspiració cubana i les forces peninsulars temen que la història es repeteixi. La diferència, important diferència, és que la càrrega dels catalans no serà amb matxets, sinó amb un allau de vots que no podran contenir.