diumenge, 4 de juliol del 2010

El Marc està preparat, nosaltres no

-Desprès d’observar l’evolució d’en Marc durant tota la temporada creiem que està preparat per federar-lo. Hem valorat tots els aspectes i el veiem prou madur per a la competició.

-Doncs ens poseu en un compromís. No dubto que el Marc estigui preparat, de fet ha treballat moltíssim i no hi ha res que li faci més il•lusió que jugar en un equip federat; però no sé si nosaltres ho estem. No sé si volem assumir el sacrifici d’hipotecar tots els caps de setmana pel futbol. No sé si seriem capaços de renunciar a tot el que ara tenim...

-Ho entenem i per això a ell no li hem dit res. Heu de prendre una decisió consensuada i molt meditada. Penseu que no només representa un lligam de temps. El compromís va més enllà. No es pot faltar a cap partit sense una raó justificada, s’han d’acceptar unes normes molt més rígides, s’ha de respectar l’entrenador i les seves decisions encara que ens semblin injustes o equivocades, s’ha d’anar a llocs que els vostres ulls ignoraven i que desprès, ja no voldreu tornar a veure, s’ha d’aprendre a gestionar la frustració i el jugar, en el pitjor dels casos, pocs minuts, s’ha de saber ser part d’un equip i a caure d’una convocatòria, s’ha d’estar preparat per la baixa esportiva si el club ho considera oportú,...

-No, no continuïs. Deixem-ho com està. Volem que el Marc segueixi a l’escola i estalviar-li aquest tràngol. Ho passarà malament els primers dies, però ja li explicarem el perquè de tot plegat i, estem segurs, ho acabarà entenent. Ell s’estalviarà disgustos i nosaltres, sacrifici.

...Han passat dos anys d’aquesta conversa. La pressió del Marc davant dels seus pares ha estat insuportable i han acabat cedint als seus desitjos. Ara el Marc està federat, però no juga a l’Europa on aquest any no hi tenia lloc, ho fa en un altre club de la ciutat amb una filosofia bastant diferent i un tracte menys exquisit. Els seus pares han renunciat definitivament als caps de setmana i han posat en venda la casa de Begur.