dilluns, 24 de desembre del 2007

Pomada per a us tòpic.

La lliga sempre la guanya l’equip més regular: vol dir que mai la guanya el millor?

Hem tingut mala sort: vol dir que estem en una baixa forma alarmant i no donem una a dretes.

En aquest camp no es pot jugar a futbol: vol dir que ja m’esforçaré un altre dia, avui no en tinc ganes.

Aquest àrbitre no té ni idea: vol dir que aquest àrbitre s’equivoca tan com nosaltres per això esta a la mateixa categoria.

La pilota no vol entrar: vol dir que fallem més que una escopeta de fira i la tècnica i la precisió no son segurament una de les nostres virtuts.

El futbol és cosa d’homes: vol dir que en un camp de futbol és poden fer coses que en qualsevol altre àmbit, per fer el mateix, aniries a la presó.

No mereixíem perdre: vol dir que, malgrat jugar malament, l’equip rival ens ha perdonat.

Si no vols entrades dures dedicat al parxís: vol dir que vaig per tu, que et cosiré a puntades i et deixaré un record permanent en la geografia del teu cos.

Ens han guanyat perquè són més grans: vol dir que els juvenils de 1er. any van als partits amb els pares i els juvenils de 3er. any van als partits amb els fills.

Aquest àrbitre ens ho ha xiulat tot en contra: vol dir que no hem fet els deures entre setmana i qualsevol error de l’àrbitre aguditza la nostra pròpia crisi.

Si nosaltres tenim la pilota, l’altre equip no la té: vol dir que el futbol és juga amb una sola pilota, per sinó ho sabíeu.

L’equip contrari només ha arribat un cop a porta i ens ha guanyat: vol dir que l’equip rival ha fet bé la seva feina i no com nosaltres que repetim curs per poc aplicats.

No hem aguantat la pressió: vol dir que no mereixíem estar en el lloc que estàvem. Que el gas que ens inflava no era heli, era simplement una ventositat.


Els partits no es guanyen només amb el nom: vol dir que els noms son gramàtica i potser, fins i tot, literatura. Però el futbol és una ciència inexacta.

El que perdona ho acaba pagant: el futbol és una selva on no caben els bons sentiments ni els bons propòsits. Si perdones al teu rival, el teu rival té tan poca consideració que et donarà les gràcies amb un gol de bandera.

Companys: el futbol és així.