divendres, 21 d’agost del 2015

Qui té por del llop? 

Ja n’hi ha prou de viure sota amenaces i alimentar llops. 

Farem una casa que ens aixoplugui de la pluja, ens estalvií la por i ens garanteixi un lloc segur.

Com serà la casa? De què la farem? Quins materials i quines eines utilitzarem? Alguns la voldran de palla, que és molt ecològica, modesta i de fàcil construcció. I amb el temps que els hi sobri, podran anar en bicicleta i jugar a la indefinició. Aquesta solució no els hi garanteix la seguretat i encara menys un futur a curt termini, però ja els hi deu anar bé, perquè la inconsistència és el tret que els caracteritza. 

Altres la voldran de fusta, que mola molt, és moderna i sempre queda bé a les fotos. I amb el temps que els hi sobri podran aprofundir en la demagògia i viatjar a les illes gregues. Aquesta solució no els hi garanteix un futur a mig termini. Una casa de fusta no els protegirà del foc, de la voracitat del corc i no els aïllarà de l’ udol de la bestia. Però ja els hi deu anar bé, perquè són porquets que acostumen a canviar sovint de casa. 

Altres, en canvi, coneixen el llop i havent-li vist les orelles, no estalviaran esforços, ni recursos materials i humans per fer una casa sòlida, de maons i ciment que els hi permeti viure segurs i en pau. Serà la casa dels seus somnis i, en conseqüència, hi posaran tot allò que calgui per deixar als seus fills un patrimoni digne que es revaloritzi amb el pas dels anys. Una casa on també hi tinguin cabuda els de la casa de palla, els de la casa de fusta i, fins i tot, els que no tenen casa. Una casa de futur, amb uns bons fonaments, moltes finestres i una innegociable resistència als atacs del llop. 

Serem porquets, però no renunciarem a la nostra independència i als nostres propis pernils quan siguem grans.