dissabte, 9 de setembre del 2017

LA DILIGÈNCIA

DIA 3 

Parc Nacional Yosemite a Lone Pine...350 km 

La tercera etapa no és gaire llarga, però cal matinar si es vol veure amb deteniment les moltes coses interessants que hi ha pel camí. Això i que s’haurà d’arribar al destí al voltant de les 4 de la tarda abans no tanquin el Museu de Cinema de Lone Pine (tanca a les 6), un dels imperdibles d'aquesta jornada. 

Seguint la línia blava

Sortim de Yosemite en direcció Est cap el Tioga Pass, un coll de muntanya que està tancat 8 mesos a l’any i és l’única i més directa sortida del Parc si es vol anar cap el Death Valley. Aquest any ens ha fet patir una mica perquè, donades les abundoses nevades i el lent desglaç, el pas no s’ha pogut obrir fins a primers de Juliol, una de les dates mes tardanes de la seva història recent. 

 
 
 El Tioga Pass

Tenir el Tioga Pass obert representa un estalvi de 600 km i unes 9 hores de viatge extra que t’arruïna la jornada i no et permet gaudir dels Increïbles paisatges dels seus cims. 
 
 
 
 
 ...i neu a l'Agost

La sortida del Parc pel Tioga Pass t’aboca directament al Mono Lake, un llac salí de més de 800.000 anys i que ha estat declarat Reserva Natural per preservar les seves curioses formacions de tova volcànica. El llac és l’hàbitat natural d’uns minúsculs crustacis que fan les delícies dels milions d’ocells que en fan aturada en el seu trànsit migratori. És un lloc a la Terra fora de la Terra, un lloc llunàtic, un veritable espai de calma i d’una bellesa torbadora. 

 
El Mono Lake


Al Mono Lake no podem deixar de visitar Lee Vining, Old Marina, South Tufa i, ja de sortida, els Panum Crater.  

 Panum Crater

Si es disposa de temps, a només 45 minuts del llac, es troba el Bodie State Historic Park ( https://www.bodie.com/ ), un poble fantasma molt ben conservat. És una desviació relativament propera, però en la que s’inverteix no menys de 3 hores. Cal tenir-ho present per no fer tard al Museu i haver de lamentar-ho. 

 Bodie State

En direcció a Lone Pine, i poc abans d’arribar, es troba Manzanar, el lloc històric on, arrel de l’atac de Japó a Pearl Harbor, es varen tancar tots els ciutadans d’origen japonès en una mena de Camp de Concentració que s’ha reconvertit en un Museu/Homenatge i que es pot visitar. 

 Manzanar

Arribats a Lone Pine amb el temps just per deixar les maletes a l’Hotel i prendre una reparadora dutxa, ens dirigim al The Museum Of Western Film History, una veritable delícia per als amants del cinema i, en particular, del western. Especialment recomanat per als que varen créixer amb John Wayne y de grans no els hi hagués fet res tenir un pedaç a l’ull com el John Ford. Una píndola d’eufòria per a tots aquells i aquelles que encara somien amb praderies d’horitzons infinits. http://www.lonepinefilmhistorymuseum.org/ 


 Museu

El Museu tanca a les 6. És petit i es pot veure en menys de dues hores. Centrat bàsicament en el western, però no només en el western, recull infinitat d’objectes, cartells, documents, fotografies, mobles, diligències, attrezzo,...tots provinents dels rodatges que es varen fer a les afores del poble en un lloc, gloriosament, anomenat Alabama Hills. 

 Cowboys i les seves coses
  Dyango desencadenat
Evidentment, i com a continuació de l’experiència viscuda, a la sortida del Museu cal dirigir-se cap a Alabama Hills i fer el preceptiu recorregut pels escenaris on s’han rodat milers de pel•lícules i on us sentireu protagonistes d’històries que alguna vegada hauríeu volgut viure. Gunga Din, Star Trek, Gladiator, Django desencadenado, Iron Man, High Sierra, Transformer,...despengeu la llista d’Internet i al•lucinareu. 

  Algunes de les pel·lícules

 
  
Els mapes 


 
 Alabama Hills i el Mont Whitney


Lone Pine és un petit poble situat a l'est de Sierra Nevada, a l'estat de Califòrnia. Amb poc més de 2.000 habitants aquest poble és popular, entre altres raons, per ser lloc de pas per als que visiten parcs nacionals als Estats Units com el Yosemite o Death Valley. Lone Pine, conservat a imatge i semblança de l'antic oest americà, els hotels i restaurants (fins i tot el McDonalds) estan revestits de fusta i li donen al lloc un aire gairebé bohemi. És agradable passejar per aquest petit racó de món i per descomptat molt més aconsellable per fer nit que altres pobles de carretera sense encant ...

 Main Street Lone Pine

Carrer principal de Lone Pine amb el motel Dow Vila Restaurant Bonanza a Lone Pine El poble té a més unes boniques vistes de Sierra Nevada que els que viatgin des de San Francisco hauran deixat ja enrere en les seves visites als parcs nacionals. Lone Pine es troba a una hora de camí del Death Valley National Park i a unes 2,5 hores de la sortida de Yoseminte per la carretera 120. 

 
 El Far West

L’Hotel escollit no podia ser un altre que el Dow Villa, l’hotel del cinema per excel·lència, l’hotel on s’hostatjaven totes les estrelles i equips de filmació quan rodaven una pel•lícula per la zona. L’Hotel és, amb permís del Museum Of Western..., un segon museu dedicant íntegrament a totes aquelles estrelles que han fet nit i han il•luminat les seves estances. 

 Dow Villa

Sopar a qualsevol dels locals del Main Street. Passejar pels carrers del poble per estirar les cames i relaxar les emocions del dia. 

 Or líquid

L'home de(l) gel

Imprescindible: anar al Super , comprar una nevera de porexpan (les tenen de totes les mides imaginables) i 5 litres d’aigua per persona per fer la travessa del desert al dia següent i anar a dormir d’hora, perquè demà, segons recomanen els experts, ens haurem de llevar a les 5 del matí per travessar el Death Valley mentre el sol es desvetlla mandrejant sobre la línia de l’horitzó. 

 ...i seguir amb la Road Movie