Truites indefinides, soufflés que no pugen
Al Juvenil A del CE Europa se li escapa l’opció de l’ascens. Amb 1 punt, dels darrers 12 possibles, és molt difícil, per no dir pràcticament impossible, lluitar per aconseguir una plaça per la somiada Divisió d’Honor. Espanyol, Cornellà, Jàbac i Sant Andreu han posat en evidència les limitacions d’un projecte que, si no hi ha miracle que ho adobi, seguirà un any més a la divisió de plata. Arribat el moment decisiu, l’Europa no ha estat a l’alçada, no ha donat la talla i s’ha diluït com un terròs de sucre en un cafè bullint. L’aposta per un nou entrenador, un entrenador amb nom i cognoms, i la implementació d’un joc “de toc”, ha estat un miratge, un mal negoci per a una categoria amb unes característiques força allunyades de l’estilisme i la pintura formal. Se suposa que el Juvenil A ja ha superat l’etapa de formació i és, o ha de ser, un equip competitiu amb objectius molt diferents als que té el futbol base. Aplicar un determinat tipus de futbol a un equip que no el porta en els seus gens i que no l’ha practicat mai és, directament, un suïcidi. Per fer una bona truita de patates s’han de tenir els ingredients adequats: ous, patates, oli i una paella decent (que no s’enganxi). Amb aquests elements i un curós control del foc estarem en disposició d’assolir uns resultats acceptables. Si, al damunt hi posem atenció i dedicació, la truita pot quedar espectacular. Però si arribem a la cuina i, volent fer la mateixa truita, no tenim ous, ni patates, ni oli,...i malgrat això ens entossudim a tirar endavant amb el projecte, amb tota probabilitat passarem gana. Un bon cuiner és aquell que, veient el que té entre mans, fa el millor plat possible. No es pot fer, de cap manera, una truita amb un meló. Els cuiners sense cintura i sense recursos estan molt bé per picnics improvisats, però no valen per a satisfer paladars més cultivats. Truites indefinides, soufflés que no pugen. A la vista del plat que ens han cuinat, jo m’hauria quedat amb el cuiner d’abans.