dimecres, 14 de juny del 2017

SI

 
Ben mirat (i desapassionadament) això de la independència de Catalunya tampoc és una cosa tan complicada. Els independentistes votant SI, aconsegueixen la tan desitjada República Catalana Independent i desprès, com diu Martí i Pol, que cadascú es vesteixi com li plagui.

Els comuns, anteposant la República Social a qualsevol pàtria o bandera, també ho tenen fàcil, votant SI aconsegueixen, per la via ràpida, la República (cosa impensable si segueixen al regne d’Espanya) i desprès, una vegada consolidat el nou Estat, guanyen les eleccions i implementen les seves idees socials (cosa impensable si segueixen al regne d’Espanya). 

Els federalistes, més del mateix, votant SI aconsegueixen la República Catalana i a les primeres eleccions, guanyen, i des del Govern proposen la Federació amb el Regne d’Espanya. Això si d’igual a igual que és l’única manera honorable de federar-se. 

I els unionistes? doncs també. Votant SI, ells que estan tan preocupats per la qualitat de vida dels catalans, aconsegueixen un nou Estrat pròsper i amb més recursos que si segueixen dins d’Espanya i aquests recursos els hi permeten augmentar la qualitat de vida de tots els catalans. I quan guanyin les eleccions en el Nou Estat, que demanin formar novament part d’Espanya i segur que davant d’aquesta engrescadora perspectiva tots els catalans els hi donaran suport. 

En definitiva, davant la pregunta, només hi ha una resposta que ho soluciona tot i recull totes les sensibilitats: SI 

Veieu com no és tan complicat.